מאמרים בחינם - Like2Read | בישול מקצועי בתוך המטבח הביתי שלכם!
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2196
מאמרים: 7150
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> אוכל כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
אוכל כללי
 

בישול מקצועי בתוך המטבח הביתי שלכם!


אלון זקין
 
 

בשנים האחרונות ניתן לראות כמעט בכל מקום את העיסוק הגובר באוכל, החל מתוכניות ראליטי, מגזינים, כתבות ואפילו ערוצים שלמים העוסקים בנושא. אם בעבר ישיבה במסעדה הייתה אירוע מיוחד, כיום אנשים מחשיבים את זה לבילוי עקרי. כתוצאה מהתפתחות זו הרבה אנשים החלו לפתח את נושא הבישול כתחביב ואף חלקם התקדמו כמה שלבים קדימה, החלו לבשל בבית באופן מקצועי יותר והמתקדמים ביותר לקחו אפילו כמה צעדים קדימה והחלו בפעילות עסקית מהמטבח הביתי שלהם.

ניתן לראות כיום יותר ויותר מוצרים שהיו בעבר מיועדים למטבח המקצועי בלבד עוברות התאמה ע"י היצרניות ומותאמות לשימוש ביתי, החל מהתאמת הגודל ועד לטווחי מחירים שונים. אם גם אתם נדבקתם בחיידק או רק רוצים לשדרג את רמות הבישול שלכם, אם זה לאירוע גדול או אפילו פתיחת עסק, יש צורך לנקוט בכמה דרכים ולבצע את ההתאמות הנכונות.

קיימים מגוון מוצרים רחב אשר ניתן למצוא כמעט בכל חנות המתעסקת במטבח, חלקם יקרים מאוד וחלקם במחיר נוח וזמין לכל כיס.

מנדפים– בדומה לקולטי אוויר קטנים תפקיד המנדפים הוא למנוע שהמטבח שלכם יהיה אפוף בעשן, באדים     ובריחות שונים לאורך זמן. לא תמיד פתיחה של חלון היא הפתרון, באמצעות מנדפים, כל הגזים הללו בעצם יוצאים החוצה בצורה מסודרת, והמטבח שלכם נותר נקי וסטרילי. יש לזכור כי העשן והאדים עלולים מאד להפריע לכם, מה גם שהריחות עלולים להגיע לכל חלקי הבית - ולא תמיד זה בהכרח נעים, כדי שתהליך העבודה במטבח הביתי שלכם יהיה נוח כדאי לשקול להתקין מנדפים. כיום מנדפים מיוחדים שמתאימים למטבחים ביתיים, והם קטנים יחסית, לא תופסים מקום רב, ואף מעוצבים ברמה גבוהה.

ציוד חשמלי- קיים היום מגוון מוצרי חשמל בטווחי מחירים שונים, החל מתנורים מיוחדים, בלנדרים, מיקסרים וכלי בישול חשמליים מתקדמים. אם אתם מעוניינים להתמקצע בתחום הקונדיטוריה, רצוי מאד שתרכשו את המכונות המתאימות למטרה. יש כיום מכונות מקצועיות להכנת ארטיקים או כדורי גלידה, טוסטרים מיוחדים מאד שמיועדים להכנת ואפל בלגי ואף משטחים להכנת פנקייק. בקיצור – השמיים הם הגבול, צריך לעשות רשימה מלאה של ציוד, לבצע תעדוף ולהתחיל לעבוד. חשוב לשים לב שאלו לא מוצרים שתוספים מקום רב, ולכן הם יכולים להתאים במיוחד להתקנה ולשימוש במטבח הביתי.

סדנאות, קורסים וספרי בישול – גם אם אתם בשלנים מקצועיים או רק בהתחלה, תמיד יש מה ללמוד. תחום המטבח הוא תחום שכל הזמן מתפתח ושווה להיות מעודכן. אם זאת, חשוב להבין את הבסיס של נושא הבישול. קיימים כיום מספר מקומות המעבירים סדנאות או קורסים קצרים במגוון נושאים כמו יסודות המטבח, בישול מתקדם, הכנת בשר, אפיה וכו'. כמו כן, קיימים גם קורסים ברמה גבוה יותר, הנותנים דגש על סגנונות מטבח ספציפיים, בניית תפריטים וכו'.

שמירה על היגיינה- יש לזכור כי ניהול מקצועי של מטבח ביתי קשור לא רק למכשירים שמאפשרים לכם להכין אוכל, אלא גם למכשירים שמאפשרים לשמור על היגיינה. לדוגמא קרשי חיתוך וסכינים נפרדים לעוף, דגים, בשר או ירקות. לקראת השדרוג, כדאי להצטייד במדיח כלים מתאים, או לשדרג את המדיח הקטן שכבר קיים. כך בעצם, כל תהליך הכנת האוכל במטבח הביתי שלכם - יהיה קל יותר ותוכלו לשמור על היגיינה הרצויה.


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 0 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה