שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2227
מאמרים: 7186
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> אוכל כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
אוכל כללי
 

מתכונים ישראלים


Avi Cohen
 
 

 

אחד הדיונים הבוערים ביותר בישראל בתחום הקולינריה הוא – האם ישנו מטבח ישראלי. לא פשוט לענות על השאלה הזו וקצרה היריעה מלהכיל את כל המידע בנושא, את כל הדיונים לכאן ולכאן, אבל בכל זאת, רצינו לכתוב כמה מילים על התחום המורכב של המטבח הישראלי. וכפי שבוודאי שמתם לב, יש לא מעט מה לכתוב על התחום הרחב הזה. בתיאבון

מתכונים ישראלים – יש דבר כזה?

כל אחד יכול להניח יד על הלב ולהישבע שהאוכל של אימא שלו הוא האוכל הטוב ביותר בעולם. ספרי מתכונים רבים נכתבו בשנים האחרונות בישראל שמכילים לא מעט מנות מבית אימא, אך האם מדובר במתכונים ישראלים? הגפילטע פיש הפולני הוא בפירוש לא מתכון ישראלי וכך גם החריימה המרוקאי, ההמבורגר המדהים שאתם מייצרים באירועי על האש השונים שהוא מתכון שבמקורו הוא אמריקאי והשניצל שכל כך מזוהה עם התרבות הישראלית ושהגיע בכלל מוינה. אז מהו בעצם מתכון ישראלי והאם ישנו מטבח ישראלי?

עוד מוקדם להגיד

בתור עם שהגיע מכל רחבי העולם לא ניתן להצביע על מנה אחת שהיא בפירוש ישראלית. מתכונים ישנם בשפע, אך איך נדע מיהו ישראלי ומיהו לא ישראלי? אחת הבעיות הרציניות שלנו בתור עם קולינרי היא שאנחנו עדיין לא יושבים בישראל מספיק זמן כדי לגבש מנות שהן ישראליות מובהקות. הפלאפל הוא מאכל ערבי וכך גם החומוס, אז איך בדיוק אנחנו יכולים להתגאות כי מדובר על מתכונים ישראלים? אנחנו לא יכולים.

מטבח של מדינה מסוימת אמור לשקף לא רק את רוח האומה אלא גם את חומרי הגלם שאופייניים לאזור. נראה ששישים וקצת שנים הן בהחלט לא זמן מספק כדי ליצור תרבות אחידה ומגובשת ובמדינה עם כל כך הרבה שסעים, לך תבנה מטבח. ובכל זאת, ישנו מאפיין אחד מובהק שניתן למצוא במטבחים הישראליים שקשה למצוא בשאר העולם. יותר מזה, מדובר במעין בשורה שמשפיעה בשנים האחרונות על מטבחים מובילים באירופה.

פיוז'ן ועירוב של חומרי גלם

שם המגמה הוא פיוז'ן – עירוב של חומרי גלם ומתכונים שלכאורה אינם קשורים לכדי מקשה אחת. המגמה השנייה היא הכנסת חומרי גלם נחותים למנות עילית. המגמה הראשונה נובעת מכך שכל שף ישראלי יודע שאין לנו עדיין מטבח משלנו עם מנות קלאסיות ולכן הוא מרשה לעצמו להכין מנות שלוקחות השראה מכל רחבי העולם. כל מי שאכל בגט (צרפתי) ובתוכו שניצל (וינאי) עם ירקות מוקפצים (תאילנדים) ולצד הבגט רוטב אלף האיים (אמריקאי) ולקינוח הזמין פנקוטה (איטלקית) יודע היטב כי פיוז'ן הוא שם המשחק.

המתינו בסבלנות, עוד נחזור אליכם עם זה

מתכונים רבים מכילים שילוב של חומרי גלם גבוהים בעיקר מתוך כבוד לשורשים – האימהות של השפם הגדולים ביותר בישלו להם פתיתים לארוחת הצהריים וראו זה פלא, הפתיתים חודרים למטבחים העיליים בכל העולם. אז האם ישנם מתכונים ישראליים אותנטיים? בואו נחכה עשרים שנה וננסה לענות על השאלה הזו שוב. יש סבלנות?


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 0 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה