מאמרים בחינם - Like2Read | תברואן מזון
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2194
מאמרים: 7153
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> אוכל כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
אוכל כללי
 

תברואן מזון


אבי ביטון
 
 

 

אדם שעובד בתור תברואן מזון צריך להכיר את חוקי משרד הבריאות ואת התקנות של אותה עיר בה הוא מספק את שרותיו המקצועיים. לרוב, מומלץ לבעלי עסקים הקשורים לתחום המזון, לרבות מסעדות, מטבחים ומפעלי מזון להתייעץ עם תברואן מנוסה בעת הקמת העסק, וזאת במטרה להקים עסק בטיחותי שיעמוד בתקנים הקבועים בחוק.

מדוע בעל מסעדה זקוק לתברואן?

אוכל הוא דבר רגיש; יש לו חיי מדף מוגבלים, והוא מושך אליו מזיקים וטפילים מסוגים שונים. חלק מהסכנות שיש לתת עליהן את הדעת כאשר מדובר במזון הן חדירת חרקים למיכלי המזון, קלקול של חומרי גלם, חדירה של חומרים כימיים שונים כמו חומרי ניקוי למזון והתרבות חיידקים כתוצאה מסביבת עבודה לא נקייה.

כתוצאה ממפגעים תברואתיים אלה ואחרים עלול להיגרם לעסק נזק משמעותי. ברמה הבסיסית ביותר, עלולות להיפגע איכות המזון המוגש בעסק ואיכות השירות. פגיעה כזו עלולה לגרום לאבדן לקוחות (מעטים יחזרו לאכול במקום בו נחשפו למפגעי תברואה חמורים או ש"סתם" נתקלו בחרקים משוטטים בקרבת האוכל). כמו כן, אי הקפדה על נהלי התברואה עלולה להוביל לקלקול מוצרי מזון, וכתוצאה מכך לאובדן כסף. בנוסף, במקרים קיצוניים יותר, יכולים מפגעי התברואה לגרום לסיכון חייהם של הלקוחות והעובדים במסעדה, מה שעלול לחשוף את בעל העסק לתביעות ולאבדן רישיון העסק.

כיצד מסייע תברואן מזון?

מתפקידו של תברואן המזון לפקח על הנעשה במטבח. לרוב הוא עושה זאת באמצעות ייעוץ והדרכה של בעל העסק והעובדים בנוגע להקפדה על נהלי התברואה. עליו לאתר סכנות תברואתיות, למנוע אותן ולהגדיר הרגלי עבודה נכונים. בין היתר, עליו לבחון את התנהלות העובדים, את מוצרי הגלם בהם משתמש המטבח או המפעל וכן את התשתיות הרלוונטיות לשמירה על היגיינה וניקיון.

תפקיד נוסף של התברואן הוא התנהלות מול הרשויות הרלוונטיות לצורך קבלת רישיון עסק או רישיון יצרן. רישיונות אלה הכרחיים לצורך הפעלה של מסעדה או של מפעל מזון. תהליך קבלת הרישיון עלול להימשך זמן רב, והסתייעות בתברואן מזון מוסמך ומנוסה עשויה לקצר זמן זה. קיצור זמן ההמתנה מאפשר להקדים את מועד פתיחת העסק, ובכך להקדים את המועד בו יתחיל העסק להרוויח כסף.

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה