שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2113
מאמרים: 6894
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> אלכוהול
הוסף עכשיו מאמר למדור :
אלכוהול
 

הכל אודות יין


jhoen ron
 
 

 

יין – ישמח לבב אנוש.

יין. רק כתיבת המילה הזאת כבר מעוררת תחושת קסם שאין דומה לה. לא סתם כתוב בכתובים, כי יין ישמח לבב אנוש. הוא אכן עושה זאת, ועושה זאת טוב. מה יש בו, ביין, שעושה לנו כל כך טוב? על כל זאת ועוד – במאמר שלפניכם.

יין – המיץ הסודי של הענבים

יין ליווה את התרבות הארצישראלית כבר מראשיתה. הכרם הראשונה, בה ניטעה גפן, מוזכרת בפרק ט' של ספר בראשית, שם מתואר נוח כאיש אדמה אשר נטע כרם, שתה מן היין שהפיק מענבי הגפן, והשתכר באוהלו. מאז ועד היום מלווה יין את התרבות הישראלית בגלגולים שונים, ויש לו תפקיד חשוב ומשמעותי בחיים בכלל ובחיים היהודיים בפרט.

יין ביהדות – בטקסים ובשמחות

ביהדות יין מתקשר גם עם טקסים דתיים וגם עם שמחות. כך למשל בטקס החתונה החתן משקה את הכלה יין אדום מתוק מגביע מעוטר, בטקס ברית המילה נוהגים להשקות את התינוק ביין על מנת להפחית את עוצמת הכאב, ובחגים ובשבתות נוהגים לשתות יין בזמן הקידוש והברכות. כלומר – ליין תפקיד סימבולי חשוב ביהדות, והוא מהווה סמל לטקסיות וליום טוב.

סוגי יין – אדום, לבן ומה שביניהם

ישנם שני סוגים עיקריים של יין – יין אדום ויין לבן, כאשר גם שני סוגים אלה נחלקים לתתי-סוגים שונים.

יין אדום – ממתוק ועד בכלל

יין אדום מיוצר אך ורק מענבים שחורים – ענבים שצבעם נע בין אדום לשחור של ממש. מכיוון שצבעו של היין מתקבל מקליפות הענבים, הרי שמענבים אדומים-שחורים ניתן לייצר רק יינות אדומים. יש שלושה סוגים עיקריים של יין אדום:

יין אדום מתוק– או בשמותיו הנוספים – יין קינוח או יין קידוש. מדובר ביין אשר יצרניו לא נתנו לענביו להשלים את התסיסה אלא עצרו אותה באמצע באמצעות הוספת אלכוהול ש"מחסל" את השמרים. כאשר התסיסה נעצרת באמצע רמת הסוכר בו נשארת גבוהה, וכך נוצר יין אדום מתוק, שמשמש בדרך כלל בכל הטקסים היהודיים שהוזכרו לעיל: חתונה, ברית וקידוש.

יין אדום חצי יבש– יין שעצרו את תסיסת השמרים שבו בשלב מאוחר יותר מזה שבו עוצרים את התסיסה כשרוצים להפיק יין אדום מתוק. יין כזה, כמו גם יינות אדומים מתוקים, מופקים בדרך כלל מענבים שנבצרו בשלב מאוחר יותר של עונת הבציר, וככאלה – רמת המתיקות שלהם גבוהה.

יין אדום יבש– יין שהשמרים שבו סיימו את תסיסתם הטבעית, ולכן רמת הסוכר בו נמוכה. יין אדום יבש ניתן להפיק מזנים רבים של ענבים, ביניהם מרלו, קברנה-סוביניון, סירה ועוד. יש יינות אדומים יבשים זניים – יינות המופקים אך ורק מזן אחד של ענבים, ויינות אדומים שהם בלנד – ערבוב של מספר זני ענבים.

יין לבן – המתיקות שביין

יין לבן מיוצר גם הוא בדרך כלל מענבים אדומים, או מעירוב של ענבים אדומים ולבנים. ההבדל בייצור בין יין לבן ליין אדום הוא, שכשמייצרים יין לבן נמנעים ממגע של תירוש הענבים עם הקליפות, וכך היין לא מקבל את הצבע האדום. יש יינות לבנים מתוקים יותר ומתוקים פחות – הכול בהתאם לסוג הענבים ממנו הם עשויים. שרדונה, גוורצטרמינר, סווביניון בלאן – אלה רק חלק מסוגי הענבים שמהם מייצרים יין לבן. והטעם? מצוין!

יין – סיכום על קצה המזלג

שתיית יין אדום יבש הפכה בשנים האחרונות לתרבות של ממש גם בישראל. בארצנו הקטנטונת קמו יקבים רבים, המייצרים יינות איכותיים ברמה גבוהה, שאינה מביישת את מדינות העולם המתמחות בייצור יין, כגון איטליה, צרפת וספרד. אז הרימו כוס של יין ושתו לחיים, לחיי היין ולחייכם. לחיים!


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 3 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה