שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2225
מאמרים: 7185
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> המלצות למסעדות
הוסף עכשיו מאמר למדור :
המלצות למסעדות
 

מסעדות ברמת גן


דודיש
 
 

מסעדות ברמת גן שעושות את חיי הטבעוני להרבה יותר קלים, יש כאלו

להיות טבעוני זה לא פשוט (בינתיים). אני לא מדבר על הירידות והעקיצות שאנחנו כקהילה וכיחידים צריכים לספוג, ובטח לא על הבדיחות (חלקן מצחיקות, אני מודה), עדיין קשה להסתדר ביום יום. המחירים של המוצרים שלנו לא מן הנמוכים וזה בלשון המעטה, אין מספיק חנויות ייעודיות לטבעוניים והמדפים שמוקצים לנו בסופרים ה"רגילים" דלים למדי או מצומצמים. יתרה מכך, כאשר חברים רוצים לצאת אני תמיד צריך לחפש מסעדות ברמת גן שמגישות גם אוכל טבעוני וגם אוכל "רגיל".

אבל אני אופטימי מטבעי. אני רואה שיש התקדמות גדולה בישראל במודעות לאורח חיים טבעוני ובריא כך שאם פעם לא הייתי מוצא בכלל מסעדות ברמת גן שמציעות מנות טבעוניות הרי שכיום אני יכול לבחור מבין כמה מסעדות טובות בעיר. וזה הרבה מאוד עבורי.

אין ספק שגם האינטרנט עוזר לנו, כקהילה. אנחנו יכולים למצוא אחד את השני ביתר קלות. אנחנו יכולים להחליף חוויות, רשמים ממסעדות, ביקורות והמלצות למקומות ששווה לסעוד בהם או חנויות לקנות בהם מוצרים טבעונים.

אני באופן אישי לא טבעוני עם נטיות מיסיונריות. אני מכבד כל אדם ובחירתו, גם אם היא נראית לי לא הגיונית או לא הומנית בעליל. כזה אני. אבל יש לי כמה חברים טבעונים מיסיונרים ואני תמיד נהנה לראות אותם נואמים לקרניבורים. הטפות המוסר האלו כמעט תמיד מייצרות מצבים מצחיקים ומבין כל הפעמים הרבות שהייתי עד למצבים האלו, אני מאמין שהם השפיעו לפחות על אדם אחד וזה כבר הרבה. לא?

אחד ממפגשי הקהילה האהובים עליי הוא מפגש האוכל הטבעוני שאנחנו מקיימים פעם בחודש. זהו מפגש שבו טבעונים מחליפים רשמים ומתכונים וגם מדברים על החיים, אוכלים ושותים (מעין מפגש תמיכה שכזה). מדי חודש אני חוזר עמוס במתכונים חדשים וטעימים ולמרות שאני לא קולינאר גדול, אני גם משתף מתכונים שהצליחו לי (וזה לא קורה תדיר). המטבח זה לא הסביבה הטבעית שלי, אבל אני לומד להכיר, להוקיר ולאהוב אותו.

את המתכון האחרון קיבלתי משף מסעדת ליב, מסעדת בריאות ברמת גן שאני נוהג לאכול בה, ובגלל שהוא כל כך טעים וכל כך קל להכנה, החלטתי לשתף בו גם אתכם. זה לא המתכון הראשון שאני מקבל מהשף של מסעדת ליב ברמת גן ואני מקווה שגם לא האחרון. השף האדיב הופך את החיים שלי להרבה יותר קלים ולהרבה יותר אנינים.
חשוב לי לציין שעל אף שהמתכון טבעוני הוא לא מיועד רק לטבעוניים או לחובבי בריאות, כל אחד יכול לנסות אותו בבית וליהנות ממנו. מומלץ מאוד.

קינואה, גזר וחמוציות / מאת שף מסעדת ליב
1 ליטר קינואה.
200 גרם חמוציות.
1/3 חופן שערות גזר.
1/2 חבילה בצל ירוק.
גרידת לימון מלימון אחד.
קורט סילאן.
מים.
שמן זית.
מלח.
פלפל.

אופן ההכנה:

הכנת הקינואה: שוטפים היטב את הקינואה במסננת וממתינים עד שכל המים יצאו. מחממים שמן בסיר. כאשר השמן קצת מתחמם מוסיפים את הקינואה והמים. מערבבים היטב וממתינים לרתיחה על אש גדולה-בינונית. כאשר רותח מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. לאחר כ-15 דקות של בישול אפשר לבדוק אם כל הנוזלים נספחו והקינואה רכה, אם כן היא מוכנה, אם לא המשיכו לבשל עוד כמה דקות.

השרו מבעוד מועד את החמוציות במים חמים וקצצו אותן באופן גס.
חתכו את הבצל הירוק לטבעות.

ערבבו את הכול יחדיו, תבלו בקצת שמן, סילאן, מלח פלפל וגרידת לימון, וזהו, מוכן.

שהיה בתאבון!

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה