מאמרים בחינם - Like2Read | קציצות עדשים: ההמבורגר החדש
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2193
מאמרים: 7153
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> טבעוני
הוסף עכשיו מאמר למדור :
טבעוני
 

קציצות עדשים: ההמבורגר החדש


דודיש
 
 

יש הרבה אנשים שרוצים להיות צמחונים, או אפילו טבעונים, אבל הם מודים בפני עצמם וגם בפני אנשים אחרים שהם יישברו הרבה לפני שעיפרון שקונים ב"הכול בדול"ר נשבר, ולא יעזור שום מחדד – העיפרון הזה יישבר שוב ושוב בכל פעם שייקרה בפניהם פיתוי באירוע חברתי או כשהבטן תתחיל לקרקר וסלט ירקות לא יסתמן כמו האופציה האידיאלית לדיכוי התיאבון.

האנשים האלה, לא יודעים על מה הם מדברים בכלל! המדפים בסופר מלאים במוצרים חלופיים והרשת מלאה במתכונים שיכולים לשמש אלטרנטיבה נפלאה לכל הדברים שהיו לכם בימים הפרועים שלכם כקרניבורים משוללי כל רסן. יש טופו, יש סייטן, יש קטניות, יש מספיק דברים שיכולים למלא את הבטן שלכם עד שהיא תדע שובע כזה שלא תוכלו לזוז מרוב עונג וכבדות.

מתכון לסלט קינואה, הכי בריא ביקום!

הבעיה היחידה שיכולה לעמוד בפניכם באמת היא לא מחסור במאכלים ובתחליפים ראויים כי אם עצלנות לשמה – כי מה לעשות, לפני שאוכלים צריך לצאת לטיול קטן לסופר, לעבוד קצת במטבח ולייצר לעצמכם את האוכל שלכם. נכון, זה דורש קצת מאמץ, אבל זה לגמרי שווה את זה ויתגלה כטעים במיוחד!

הנה לכם מתכון לקציצות עדשים כתומות עם קינואה אדומה שאפשר לשים בלחמניה עם חסה ועגבנייה ולאכול בדיוק כמו המבורגר. אם תזמינו חברים לאכול אצלכם את מעשה ידיכם להתפאר יש מצב שתשמעו תגובות שזה אפילו סבבה יותר מהמבורגר רגיל. אשרי המאמין? וואלה, כדאי שתתחילו להאמין.

אז הנה המתכון להמבורגר העדשים שלנו:

קודם כל, מה צריך לטובת העניין?

300 גרם עדשים כתומות, שהושרו במי ברז במשך לפחות 4 שעות ומסוננות
1 כוס קינואה אדומה
4-5 שיני שום
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית (או שמן צמחי אחר) לטיגון
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

בשביל הגשה: טחינה, חרדל, חזרת, מה שתבחרו.

ועכשיו, מה צריך לעשות בשביל שהנס יקרה?

1. אנחנו מתחילים מבישול הקינואה: בסיר רחב מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומעט מלח ומערבבים-מטגנים במשך כדקה. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 15-20 דקות, עד שהמים נספגים והקינואה מוכנה.
2. מניחים את העדשים המושרות במיכל של מעבד מזון. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, צ'ילי, שמן, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת רכה, רטובה ואחידה.
3. מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים קינואה מבושלת ומערבבים. אפשר לטעום ולתקן תיבול לפי טעם.
4. יוצקים למחבת שמן בגובה של חצי סנטימטר (לטובת טיגון רדוד), יוצרים מהתערובת קציצות עבות ומהודקות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן שחומות ופריכות.
5. אם אתם רוצים לאפות (בריאים שכמותכם!9: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב. מברישים בנדיבות בשמן זית וצולים במשך כ-5 דקות. הופכים וצולים במשך 2-3 דקות נוספות.

הפופולריות של הקינואה עושה טוב לחקלאי הרי האנדים


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה