שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2210
מאמרים: 7172
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> מתכונים - חלבי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
מתכונים - חלבי
 

עוגת גבינה – גם לפסח


Avi Cohen
 
 

 

עוגות גבינה מזוהות אצלנו עם חג השבועות. חג השבועות הפך בארץ ישראל ועם חזרת העם לארצו לחג הגבינות והיין ומשום כך תפסה לה עוגת הגבינה מקום של כבוד בחג זה. האמת היא שעוגת גבינה היא עוגה קרה וטעימה והיא מאד מתאימה לימי הקיץ ולכן מקומה בתקופה זו של השנה מובן. ומכיוון שמדובר בקיץ ניתן להוסיף לעוגות הגבינה מכל פירות הקיץ לקישוט העוגה או בצד כתוספת מעולה. בנוסף למסורת של הכנת עוגות בשבועות גילינו כי יש גם מתכונים לעוגות גבינה לחג הפסח שאינם זקוקים לקמח או עוגיות מפוררות וניתן לאוורר בהם את התפריט המסורתי לחג זה.

עוגת גבינה לפסח

חומרים לבצק העוגה: 2 כוסות קמח מצה, חצי כוס סוכר, כפית קנמון, 100 גר' מרגרינה מומסת.

חומרים לעיסת העוגה: 4 ביצים, כוס סוכר, כף מיץ לימון, קורט מלח, גביע שמנת חמוצה, 750 גר' גבינה לבנה 9%, 2 כפות קמח תפוחי אדמה, קליפת לימון מגוררת.

הכנה לבצק – מערבבים את כל חומרי הבצק יחד. שמים חצי בפריזר ועם החצי השני מרפדים את תבנית העוגה העגולה והמשומנת.

הכנה לעיסה – מקציפים את הביצים והסוכר ומוסיפים לקערת הערבוב את כל יתר החומרים ומערבבים הכל יחד. יוצקים העיסה על התבנית המצופה בבצק, מוציאים מהפריזר את החצי השני של הבצק ומפוררים מעל לעוגה בעזרת פומפייה גסה בצורה שווה. מחממים תנור ל 170 מעלות ומכניסים העוגה לשעה. מוציאים העוגה מהתנור מצננים כשעה בחוץ ולאחר מכן מקררים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

כך, בצורה קלה ומהירה ניתן להכין עוגת גבינה לפסח. תוכלו ליהנות ממנה בכל אחד מימי החג .

עוגת גבינה מהירה וקלה להכנה

עוגת גבינה זו איננה מיועדת לפסח והיא יותר מתאימה לשבועות או לימי הקיץ הארוכים. כדי להכין עוגה זו אין צורך בנסיון של אפייה ואם תקפידו על הוראות ההכנה תוכלו ליהנות מעוגת גבינה נהדרת ומאד טעימה.

חומרים: 1 חבילת בישקוטים, 1 מיכל שמנת מתוקה, 500 גר גבינה 5% או 9%. 3/4 כוס סוכר, 2 סוכר וניל.

חומרים לציפוי:  3 כפות קקאו, 3 כפות מים, 3 כפות סוכר, 50 גר' חמאה.

הכנה: בתבנית עגולה (24 סמ' קוטר לערך) מניחים את הבישקוטים. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר והסוכר וניל עד להגעה לקצף חזק. להוסיף את הגבינה הלבנה ולהמשיך בערבוב קל עד קבלת תערובת אחידה. לצקת את התערובת לתוך התבנית ולהכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות  לחצי שעה.

הכנת הציפוי: ממיסים את הקקאו והמים והסוכר לתערובת אחת וללא גושים, מוסיפים החמאה וממשיכים לחמם קלות עד שמתערבבת בעיסה.

לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור לשפוך באופן שווה את העיסה מעל לעוגה ולהכניס העוגה למקרר למשך הלילה. למחרת ניתן להגיש את העוגה בתוספת פירות העונה.

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 0 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה