שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2210
מאמרים: 7172
Like: 59
מאמרים -> אוכל -> מתכונים- קינוח
הוסף עכשיו מאמר למדור :
מתכונים- קינוח
 

מתכון לעוגת שוקולד מצויינת!!!


Michelle D

Michelle Dresdner
Email: ddmichelle@outlook.com

 
 

חשבתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד שתמיד מנצחת. הפיצו את הבשורה:

מה החומרים?

שתיים וחצי כוסות קמח תופח
שקית סוכר וניל
שתי כוסות סוכר - למי שבדיאטה אפשר לשים רק כוס אחת- זה גם יוצא טעים- מניסיון
4\3 כוס קקאו
4\3 כוס שמן
כוס מי ברז פושרים
3 ביצים
כוס מים רותחים בצד

מה עושים  עכשיו?

למעבד המזון שלכם מכניסים את כל החומרים מלבד כוס המים הרותחים ובאמצעות וו הבחישה מערבבים הכל עד שנוצרת עיסה חלקה ללא גושים.

אחרי זה מוסיפים את כוס המים החמים ומערבבים שוב.

טיפ: לפעמים מעבד המזון לא תמיד מערבב את כל החומרים עד הסוף- לעיתים יש חומרים שנדבקים לדפנות או לתחתית. בעזרת לקקן- ערבבו ידנית את החומרים לאחר שסיימתם את העירבול במעבד.

שופכים את כל החומרים לתבנית 26, לסיר פלא או לתבנית אינגליש קייק (שתיים מהן)
ואופים בתנור בחום של 170 מעלות בערך חצי שעה.
העוגה תעלה ותתפח יפה לגובה וכדי לבדוק שהיא מוכנה, ניתן לדקור את העוגה עם קיסם או שיפוד ואם הוא יוצא נקי סימן שהעוגה אפויה.

יופי! שלב ראשון מוכן... אין עוד הרבה.

עכשיו נשאר לנו הציפוי. הציפוי הוא כל מה שעושה בעצם את העוגה.  והעוגה הזו טובה עם כל ציפוי! תחשיבו את העוגה הזו בתור "עוגת בסיס" ועליה אתם יכולים לשנות את הציפוי כל הזמן בהתאם לאורחים או לארוחה שאתם מכינים- חלבי, בשרי, רגישות של אחד האורחים וכו....

אז איך אפשר לצפות את העוגה? הינה לכם כמה אופציות לציפוי:
כוס נס קפה - שתי כפות נס קפה ומים חמים
כדי שהעוגה תצא לחה ורטובה

שימו לב וזיכרו לדקור את העוגה לכל אורכה על מנת שהציפויי יכנס פנימה לתוכה.

  ציפוי שוקולד- יכול להיות פרווה או ציפוי חלבי:
  אפשר להמיס שוקולד בסיר ולצפות את העוגה.  או שניתן לבשל שמנת מתוקה על הכיריים, להרתיח אותה, ולהוריד מהאש. מיד כשהיא חמה- לשבור אליה שברי שוקולד מריר עד להמסה מלאה. ברגעש הכל נמס לחכות שהבלילה מתקררת מעט ולשפוך את העוגה. מזל טוב! הכנתם מה שנקרא בשפה המקצועית: "גנאש שוקולד". גם כאן אני מחוררת את העוגה ונותנת לשמנת לחלחל פנימה ולהרטיב את העוגה. טעים!

ציפוי נוסף שאפשר להכין הוא מריבת חלב: פשוט להמיס ריבת חלב ולמרוח באופן שווה על העוגה.

רוצים שוקולד נוטלה? אין בעיה, המיסו אותו מעט במיקרוגל ומירחו על העוגה

מתכונים לעוגות נוספות תמיד תוכלו למצוא באתר בישולים של אסם.

בתיאבון!!!

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה