שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2227
מאמרים: 7186
Like: 59
מאמרים -> ביטוחים -> ביטוח חים
הוסף עכשיו מאמר למדור :
ביטוח חים
 

ניקוי מנדפים– שאלות ותשובות


רוני רון
 
 

 

 

למה המפוח לא פועל?

במערכת הסינון קיימים מסננים, כלומר פילטרים, אשר מתמודדים עם כמות גדולה של עשן. הללו מבצעים את העבודה שלשמם הותקנו במידה והם לא סתומים או מלאים בשומן שהצטבר כתוצאה מהבישול. בנוסף לכך, במקרה ומדובר על מפוח שמבצע את הפעולה על ידי רצועות, הוא לא יפעל אם אותן רצועות קרועות. הוא לא יכול לשאוב בצורה כזו. נוסף לכל אלה, חשוב לציין כי למפוח יכולה להתלוות רשת הנמצאת בפתח הפליטה שלו. במקרה ואותה רשת סתומה משומן ומלוכלכת, היא לא יכולה לבצע את תפקידה. פרט חשוב שלא תמיד ידוע הוא, כי במידה והייתה הפסקת חשמל במקום, יתכן מצב בו כאשר יחזור החשמל, המפוח יחזור לעבוד אך יבצע את הפעילות שלו באופן הפוך, כלומר יכניס אוויר במקום להוציא אותו.

מדוע השומן מסוכן עבור עובדי המטבח?

במצב בו מתנהלת עבודה שוטפת במטבח, אם תעשייתי, אם פרטי, ניקוי מנדפים חשוב גם ברמת הבטיחות של העובדים. השומן המצטבר עלול להוות בעיה לא רק למערכת הסינון של העשן (תפעולה היעיל ושמירת תקינותה), אלא גם סכנה לשלמות העובדים במקום. בחלק של המנדפים יש חורים וחריצים דרכם עלול נוזל השומן לטפטף. הוא יטפטף במידה והארובות לא נקו כמו שצריך. הצטברות של שומן בדפנות מסוכנת כאשר החום במקום עולה כתוצאה מהבישול. השומן שהתקשה מתרכך ומתחיל לנזול על מי שעובד מתחת למערכת המנדף. המסננים חייבים לעבור השרייה שבועית במים רותחים על מנת שלא ייווצר מצב שנוטף מהם שומן.

איך ניתן למנוע חזרה של עשן אל הבית או המטבח?

גם במערכות ניקוז האוויר של קמין, אח ביתי וגם של המטבח, עלול להיווצר מצב בו העשן חוזר אל פנים המקום ולא נשאב החוצה. ניקוי מנדפים תקופתי שומר על המסננים ועל הארובות חופשיים ופתוחים. פיח שהצטבר בתוך ארובות הקמין או האח הביתי עלולים לגרום לתופעה הפוכה בשל חוסר היכולת של העשן לצאת החוצה. כך הוא חוזר חזרה. במנדפים במטבח גם המסננים עלולים להוות בעיה במידה והם סתומים והתוצאה מאד לא נעימה לעובדים במקום. במקרה זה חשוב לציין כי התאמה לא נכונה של סוג הבישול, הטיגון והאפייה למסננים, עלול לעלות באותה התוצאה. לכן חשוב לעדכן את מתקני המנדפים לגבי אופי וכמות הפעילויות המתרחשים במטבח.

מתי ואיך מתבצע ניקוי מנדפים?

את הניקוי יש לבצע בזמן שהמטבח אינו פעיל. ניתן להיכנס אל ארובות המערכת על ידי פתחי שירות מובנים. לאחר גירוד של השומן שהצטבר, מתבצע ניקוי על ידי מסיר שומנים (ידידותי לסביבה) באזור עצמו. כאמור, את המסננים יש להוריד ולהשרות במים רותחים ובמסיר שומנים אחת לשבוע. שאר הניקיון מתבצע באופן מחזורי ותקופתי, כל כמה שנדרש, תלוי בכמות הבישול שמתרחש במקום. אין להקל ראש ולבדוק באופן מקצועי מתי המנדפים זקוקים לניקוי, ולהתמיד בכך.

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 0 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה