שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2227
מאמרים: 7190
Like: 59
מאמרים -> בית -> בית וגן
הוסף עכשיו מאמר למדור :
בית וגן
 

הטיפים הסודיים של בישול מקצועי במטבח הביתי


ברק לחוביץ
 
 

אם אתם חובבי בישול ואפיה, אתם בוודאי אוהבים לבלות את מרבית זמנכם הפנוי בין הסירים והמחבתות במטבח. אומרים שלפני שטועמים את האוכל אנו רואים אותו, לכן גם אם אתם מבשלים ארוחה משפחתית או סתם חביתה חשוב לשים דגש על צורת ההגשה של המנה, כאילו יצאה ממסעדה. השאלה היא בעצם, איך אפשר להכיר את סודות הבישול המקצועי וליישם אותן במטבח הביתי? איך נוכל לייצר מנות מושקעות ומיוחדות מאד שיראו כאילו הן הוכנו ע"י איש מקצוע? לפעמים מספיק ליישם כמה טיפים, לרכוש ציוד מתאים וגם אתם תוכלו לבצע נסים ונפלאות במטבח הביתי שלכם!

 

כך תהפכו את המטבח הביתי למטבח מקצועי של ממש

●       רכשו מגוון תבניות אפיה - הסוד לאוכל מקצועי הוא בין השאר גם באסתטיקה שלו. אל תסתפקו אך ורק בתבניות האפייה הרגילות שיש לכם בבית, ובוודאי שלא צריך להסתפק בתבניות החד פעמיות שצורתן היא חדגונית. כיום אפשר למצוא תבניות אפיה כמעט בכל צורה שהיא - מדובר כמובן על צורות שיכולות להתאים מאד לאפיית עוגיות או קאפקייקס, אבל אפילו צורות מיוחדות של  בעלי חיים, של צורות גיאומטריות מיוחדות, ועוד. תבניות כאלה יכולות להוסיף עוד עניין לאוכל, תארו לכם חביתה בצורת דוב פנדה או טוסט בצורת לב.

●       אריזה מתאימה - אם אתם מכינים אוכל ורוצים לשלוח אותו לחברים וקרובי משפחה, כדאי לזכור שאריזה נכונה היא גם חשובה מאד. אפשר לקנות קופסת קרטון מעוצבת, שבתוכה תוכלו לשמור את המזון ולהביא אותו לאנשים קרובים, ממש כמו במסעדה. כך למשל, אם יש אירוע מיוחד בעבודה ואתם רוצים להכין מנות אישיות כל לאחד, רכשו קופסת קרטון או מספר קופסאות שונות בעיצוב מיוחד - והניחו בתוכן את המאכלים שהכנתם. כאשר כל אחד מהאנשים יקבל את המאכל שלו, ארוז בצורה אסתטית בתוך קופסת קרטון מעוצבת ומשוקעת, הוא ללא ספק יתרשם מאד! לרגע אחד אתם ממש תחושו כאילו אתם אופים במאפיה בפריז - ולא להאמין שהכנתם את הכל במטבח האישי והפרטי שלכם! זכרו שלעתים קרובות, בעזרת אריזה נכונה, אתם ממש משקיעים במיתוג שלכם - וזה יכול להיות אף בסיס נוח מאד להתפתחות מקצועית, ולא רק שמירה על תחביב.

●       סירים ומחבתות – נדבך חשוב מאוד הוא שימוש בסירים ומחבתות מאיכות גובהה מאד. כמובן שאין צורך לרכוש כלים באלפי שקלים אך אל תסתפקו רק בכלים הביתיים הסטנדרטיים. רצוי להשקיע בסט של כמה סירים ומחבתות מסוגים שונים, כיום יש מגוון רחב של מוצרים המותאמים לסגנונות בישול שונות. עם קצת יצירתיות וטכניקה הכלים הללו יאפשרו לכם להכין מאכלים מדויקים וטעימים וכבונוס תוכלו לנקות בקלות את הכלים.

●       חיתוך – סכיני חיתוך הם מזמן כבר לא נחלת המטבח המקצועי, ניתן למצוא היצע גדול ומגוון בטווח מחירים נוח לכל כיס. מומלץ בחום שתשקיעו במספר קטן של סכינים איכותיות מאד מאשר מספר רב של סכינים מאיכות ירודה. הסכינים יוכלו לעזור בחיתוך מדויק של כל סוגי המאכלים - מאכלי גבינה, פירות וירקות, בשר וכדומה. טיפול לעיתים תכופות בסכין, ע"י אחסון נכון והשחזה יעזור לכם לשמור על חדות הלהב ואף למנוע ממכם פציעות עתידיות.

                                            

יש כל כך הרבה מה לעשות במטבח!

אם אתם רוכשים את המוצרים המתאימים ומאמצים הרגלי עבודה חדשים, מובטח לכם שגם במטבח הביתי שלכם, תוכלו ליצור מאכלים מדהימים ממש כמו בכל מטבח מקצועי - ולספוג שפע של מחמאות מהסביבה.


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה