מאמרים בחינם - Like2Read | השחזת סכינים
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2193
מאמרים: 7153
Like: 59
מאמרים -> בית -> בית כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
בית כללי
 

השחזת סכינים


מאיה

מאיה

 
 

 

השחזת סכינים

כלי המטבח הבסיסי ביותר והחשוב ביותר הוא הסכין. ללא סכינים איכותיות וחדות קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעבוד כראוי במטבח. כל מי שמכיר את רזי המטבח יודע כי סכינים כהות מסוכנות יותר מסכינים חדות בשל חוסר השליטה על סכין כהה. ככל שסכין כהה יותר כך גדל פוטנציאל ההחלקה שלה מהמוצר שאנו חותכים וגדל הסיכוי שלנו להיפצע. השחזת סכינים בתדירות ובצורה נכונה ישמרו על הסכינים שלנו ועל בטיחות מרבית במטבח.

מדוע צריך להשחיז סכינים?

עם הזמן, כל סכין תהפוך לכהה אם היא לא תושחז. שימוש לא נכון ואחסנה לא נכונה של סכינים יזרזו את התהליך. כדי למנוע את הצורך בהשחזה תכופה מידי חשוב להשתמש בסכין אך ורק על גבי קרש חיתוך ולא ישירות על משטחי שיש, קרמיקה או מתכת. כמו כן, אין להשתמש בסכין שלא למטרה לה היא מיועדת למשל לפתחת קופסאות שימורים, חיתוך אריזות פלסטיק וכדומה. רצוי להחזיק סכין יפנית או סכין ייעודית למטרות אלו ולא להשתמש בסכינים הרגילות שלנו. אחסון לא נכון של סכינים עשוי לזרז את הצורך בהשחזה גם כן. סכינים יש לאחסן או במתקן סכינים או על גבי מגנט סכינים. החיכוך והמגע של להב הסכין עם סכינים או כלים אחרים יזרז את הצורך בהשחזה ועלול אף לפגוע בלהב. כמו כן, שימוש בחומרי ניקוי מעכלים וחזקים או אפילו שפשוף סכינים בסקוצ' או צמר פלדה עלולים להכהות את הלהב.

האם כל סכין צריך להשחיז?

באופן עקרוני כן, כל סכין תצטרך השחזה בשלב מסוים בחייה גם סכינים שמפורסמות כסכינים שלא זקוקות להשחזה לעולם וגם סכינים עם להב משונן. על מנת לשמור על הלהב המשונן רצוי לא להשחיז סכינים אלו בכוחות עצמנו אלא לקחת אותם להשחזה מקצועית.

כיצד נכון להשחיז סכינים?

על מנת להשחיז סכינים יש צורך במשטח השחזה כלשהו, הנפוצים ביותר הם מוט ההשחזה ואבן משחזת. בשתי השיטות הללו, החיכוך מסיר בליטות מיקרוסקופיות מן הלהב ומיישר אותו. הן המוט והן האבן דורשים מיומנות גבוהה בכדי להשחיז סכינים כראוי, לא לפגוע בלהב הסכין ולא להיפגע בעצמנו בזמן ההשחזה. כיום ניתן למצוא מתקנים מיוחדים להשחזה קלה ואלו אכן מומלצים לשימוש בייתי. המתקנים כוללים גלגלים מחומרים משחיזים, כל מה שצריך כדי להשחיז סכינים בעזרת המתקן הוא להעביר את הסכין הלוך חזור בין הגלגלים. סכינים ישנות שאתם לא מצליחים להשחיז בכוחות עצמכם כראוי אפשר ומומלץ לקחת למשחיז סכינים מקצועי, בדרך כלל ניתן להציל את הסכין ולחזור ולהשתמש בה למשך שנים רבות.

תדירות השחזת סכינים

תדירות השחזת הסכינים תלויה מאוד בשימוש שנעשה בסכין. שפים וטבחים בדרך כלל משחיזים את הסכינים שלהם כל יום לפני השימוש, שימוש בייתי מחייב השחזת סכינים אחת לשבוע בערך. הדרך הפשוטה ביותר לבחון סכינים היא על ידי "מבחן העגבנייה" – אם סכין מצליחה לחתוך עגבנייה בקלות היא לא זקוקה להשחזה.

 

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 0 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה