תקופת ההיריון עמוסה ברגשות רבים הכוללים בין היתר שמחה, התרגשות וציפייה. השינויים הפיזיים וההורמונליים מציפים רגשות שונים המשתנים מאשה לאשה אך רוב הנשים מביעות גם חשש גדול מהלידה במיוחד כאשר מדובר על לידה ראשונה.
מכירים את הרגעים במהלך היום יום שאתם מזיעים בכפות הידיים, שיש לכם יובש בפה, שאתם בטוחים שעוד שנייה אתם משתגעים, או בעצם אתם חשים שיש לכם התקף לב? אין ספק שאתם סובלים מחרדה. חרדה הפכה לתופעה שכיחה בעידן הנוכחי ויש מי שבוחר להתמודד איתה באופן עצמאי, אחרים בוחרים להסתייע בתרופות על בסיס קבוע או באופן נקודתי ויש מי שבוחר במדיטציה שבהחלט מצליחה לגרום לחרדה להיעלם אט אט. אם אתם נמנים עם אלו שסובלים מחרדות ואם אתם מחפשים דרך להיפרד מהן לשלום ולא להתראות, אנחנו כאן כדי להכיר לכם את מיינדפולנס, שיטת מדיטציה שנלחמת בחרדות.
לכל אחד מאיתנו יש לא מעט משברים שתוקפים אותו לאורך תקופות שונים בחיים. לכן ברור מדוע גם אתם לא פעם מתמודדים עם סיטואציות שלא תמיד נראות לכם פשוטות או קלות, בין אם זה גירושין, פיטורים או כל דבר אחר.
קיימים כמה סוגי אבחונים עיקריים המאפשרים לאבחן ולהתאים טיפול למגוון בעיות וקשיים במישור הלימודי, החברתי וההתנהגותי. כל אבחון מתייחס להיבט מעט שונה של קושי. הבנת מהות האבחונים, לאילו מצבים הם מתאימים ומתי עושים אותם תאפשר להעניק את המענה הנכון ביותר עבור הילד.
כל בעיה פיזית, מחלה, כאב, כל בעיה רגשית, כל בעיה מנטלית, או בעיה במערכת יחסים, ולמעשה בכל היבטי החיים, ניתנים לריפוי או שיפור במצב הבריאותי באמצעות ריפוי נישמתי.
הפרעת קשב ADD יכולה להתבטא בצורות שונות, כמו קשי להתרכז, ניתוק ממה שקורה בסביבה, הסחות דעת ברובות וקשיי זיכרון. בדרך כלל, אנשים שסובלים במעיות קשב וריכוז עם היפראקטיביות יוגדרו כבעלי ADHD - אך ישנה תופעה נוספת בשם ADD - שמשמעותה הפרעת קשב ללא היפראקטיביות ולרוב פחות מבחינים בה.
חשוב לציין שלא מדובר בתופעה נדירה. ניתן למצוא את בעיית הקשב בכל שכבות האוכלוסייה, ולמעשה, זוהי הלקות הנוירולוגית הנפוצה ביותר בקרב ילדים ונוער. ההפרעה מהווה ליקוי התפתחותי מוכר וידוע, ובגיל הילדות היא מופיעה בשכיחות גבוהה מאוד: כ 3 עד 10 אחוזים מכלל הילדים באוכלוסייה לוקים בהפרעת קשב, שנמשכת גם בגיל ההתבגרות ובהמשך החיים הבוגרים.
האם יש לי הפרעת קשב?
הסימפטומים של הפרעת קשב ADD הם האטה בתהליכי עיבוד מידע, פגיעה בזיכרון, קשיים בהתארגנות ופגיעה בקשב. כדי לקבוע שאתם אכן לוקים בבעיה, כדאי שתשאלו את עצמכם: האם דעתי מוסחת בקלות בעקבות גירויים חיצוניים? האם יש לי נטייה לשכוח משימות? האם אני מתקשה לשים לב לפרטים? האם אני מתקשה להתמיד בפעילויות שונות? האם קשה לי להקשיב לאורך זמן? האם אני נכשל בהשלמת מטלות לעתים קרובות? האם אני מתקשה להתארגן לביצוע מטלות? האם אני מאבד חפצים לעתים קרובות?
דיכאון אחרי לידה משלב בעצמו שינויים הורמונליים עם שינויים בסטטוס. הטיפול הנכון צריך להתייחס לכל האספקטים של הבעיה, על מנת להתאים לאשה את העזרה הנכונה ביותר עבורה. הבנת התהליכים המתרחשים סביב דיכאון אחרי לידה יכולים לסייע להתגבר מהר יותר על הבעיה.