שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2226
מאמרים: 7184
Like: 59
מאמרים -> בריאות -> בריאות כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
בריאות כללי
 

מחמצת - כל מה שרציתם לדעת


עורכת
המשתמש טרם עידכן את החתימה שלו.
 
 

מחמצת היא תערובת פעילה של שמרים טבעיים שעברה תהליך של תסיסה, שלאחריו היא מוכנסת לעיסת הבצק ומסייעת לתפיחתו, התערובת מכילה שמרים טבעיים  (שמרי פרא) קמח ומים ולעיתים גם סוכרים . המחמצת היא תערובת חמוצה ועל כן שמה, והיא מתקבלת כתוצאה מפעילות של חיידקים שמפרישים החומצה כתוצר לוואי.

המחמצת משפרת את טעמו של הלחם אבל בעיקר  את מרקמו שלרוב נהייה יותר אוורירי, ולרוב גם מאריכה את חיי המדף שלו. נפוץ יותר השימוש במחמצת בקמחים כגון שיפון, כיוון שהם מעט 'כבדים' והמחמצת עוזרת לאורר את מרקם הבצק. מחמצת ניתן לשמור לאורך זמן ואפילו למשך שנים. ישנם מאפיות שאף מתגאות באורח החיים של המחמצות שלהם ובגוון הייחודי שמאפיין אותן ובכך גם מאפיין את טעמו של הלחם. מחמצת משמשת לא רק ללחם, ניתן להשתמש בה גם להתפחה של בצקים  של עוגות, קרואסונים ובריוש.

כיצד מתחזקים מחמצת?

כדי לטפל במחמצת יש ל'האכיל' אותה. בכל פעם שלוקחים חלק קטן מהמחמצת לשם התפחה של לחם, יש להזין את החלק שנותר  אותה באופן קבוע על ידי כמות שווה של קמח ומים.  משך תקופת ההאכלה נמשך כשלושה ימים ובאופן קבוע. במידה שלא תחזרו על התהליך באופן קבוע, עלולה להתפתח חומצה לא טובה שעשויה לקלקל את המחמצת.

ישנם כמה סוגים ידועים של מחמצת וחשוב להבדיל ביניהם משום שיש להם השפעה שונה על טעמו הסופי וגם מרקמו של התוצר. לדוגמה ישנה מחמצת איטלקית ומחמצת צרפתית, יש סטרטר ופוליש וכולם שונים בטעם ובהשפעתם על תוצר האפייה.

ביגה- היא סוג של מחמצת איטלקית, נהוג להשתמש בה בלחמים כמו ג'בטה. הביגה מתאפיינת בכך שהיא מכילה כמות יחסית קטנה יותר של מים ובכך מעניקה ללחם מרקם קל עם חורים גדולים, וקרום לח.

פוליש- פוליש היא הפרשנות הצרפתית למחמצת, זו גריסה דלילה למחמצת שמכילה כמות שווה של קמח ומים הפוליש מעניקה ללחם מרקם ספוגי ורך.

מתכון ללחם מחמצת בסגנון סאן פרנסיסקו:

4 3/4 כוסות קמח ללחם

3 כפות סוכר לבן

2 1/2 כפות מלח

1 חבילה של שמרים טריים

1 כוס מים פושרים

2 כפות מרגרינה/ חמאה רכה

1 1/2 כוס סטרטר/ מחמצת

1 כף מים

1/4 כוס בצל קצוץ

 

הוראות הכנה:

1.      בקערה גדולה ערבבו 1 כוס קמח, סוכר, מלח, שמרים יבשים. הוסיפו חלב ואת החמאה/מרגרינה. הוסיפו את המחמצת. הוסיפו בהדרגה יתרת 3 ו- 3/4 כוסות של קמח.

2.      הוציאו את הבצק מהקערה למשט מקומח, ולושו כעשר דקות.

3.      החזירו את הבצק לקערה משומנת  הפכו כמה פעמים את פני הבצק, וכסו את הקערה

4.      תנו לבצק לתפוח עד אשר הוא מכפיל מנפחו

5.      דחסו  קלות את הבצק באמצעות אגרוף, ותנו לבצק לנוח עוד 15 דקות נוספות.

6.      עצבו את הבצק לשני כיכרות והניחו על גבי משטח אפייה עם תחתית משומנת.

7.      תנו לבצק לתפוח עוד כשעה עד אשר נפחו מוכפל. משחו ביצה טרופה על חלקו העליון של הכיכרות, ניתן לעטר עם שומשום או פרג או בצל קצוץ

8.      אפו את הכיכרות במשך 30 דקות בתנור שהטמפ' שלו היא 190 מעלות.

 

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה