שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2210
מאמרים: 7172
Like: 59
מאמרים -> טכנולוגיה -> טכנולוגיה כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
טכנולוגיה כללי
 

מנדפים למסעדות


goren assa
 
 

אחד האתגרים הגדולים איתם מתמודדים בעלי מסעדות הוא נידוף עשן וריחות שמן וטיגון מחלל המטבח.
עודף עשן, אדי לחות ושאריות שמן שרוף מפריעים לשגרת העבודה, פוגמים בתברואת העובדים והסועדים ומורידים באופן משמעותי את רמת ההיגיינה במטבח. מעבר לעובדה שהריחות מהווים כשל תברואתי, הם מגיעים אל המרחב בו יושבים אורחי המסעדה ופוגמים בחוויית הארוחה.

כדי להתמודד עם בעיה זו פותחו מנדפים למסעדות – מתקנים אלה יונקים ומנדפים את האדים המצטברים בחלל המטבח, מותירים אותו נטול ריחות לוואי ועוזרים לשמור על סביבת עבודה נקייה. חשוב לדעת כי מנדפים אינם בגדר מותרות אלא ציוד חובה בכל מסעדה. על מנת לעגן את הנושא בחוק, קבעה הרשות לאיכות הסביבה כי קבלת רישיון העסק מותנה בהתקנת מנדפים במטבח המסעדה וכן בהגשת מפרט של אמצעי הנידוף אשר בכוונת בעל העסק להקים.

ממה מורכבת מערכת נידוף?

 

קיימות בשוק מערכות נידוף רבות, אך המשותף לכולן הוא עמידה בתקן מחמיר. לשם שמירה על תפקודן באופן שוטף מחויבים בעלי המסעדות לנקות את המסננים במערכת מדי כמה חודשים, וכן לערוך להן ביקורת על ידי גורם חיצוני המאשר את תקינותן.

מנדפים למסעדות מתקינים בדרך כלל כבר בשלב תכנון המסעדה או חלל המטבח. אין מדובר בוונטה פשוטה אלא במערכת מורכבת הכוללת ארבעה חלקים מרכזיים:

·         מנדף – מתקן הדומה בצורתו לקולט אדים גדול ורחב – מותקן מעל עמדות הבישול והטיגון במטבח.

·         מערכת שאיבה – מערכת זו היא למעשה "הלב הפועם" של המנדף. המערכת מופעלת על ידי מפוח, כאשר סיבוב הכנפיים במהירות גבוהה מאפשר את שאיבת האוויר והשמן מהמטבח החוצה דרך התעלות.

·         תעלות נידוף – כל מערכת נידוף כוללת תעלות המקשרות בין המנדף עצמו לבין מערכת הסינון והמפוח. מטבחים גדולים במיוחד כוללים מספר מנדפים, ובמקרים אלה מקושרת בנפרד כל תעלה משנית אל תוך תעלה מרכזית המחוברת למפוח ולמערכת הסינון המרכזית. ניתן להזמין תעלות עגולות או מרובעות ולהתקין אותן בצורה אופקית או אנכית.

כדי לאפשר תחזוקה נוחה ניתן להשאיר את התעלות חשופות, אך אלה המעדיפים לשמור על אסתטיקה יוכלו להסתיר אותן בפירים מגבס או מעל תקרות קלות עם חיפוי אקוסטי. קוטר התעלות נקבע מראש לפי סוג המטבח ואופי העבודה בו: ככל שכמויות הטיגון והאפייה גדולות יותר וככל שזמני האפייה ארוכים יותר – כך נדרש בהתאם להתקין תעלות רחבות יותר.

·         מערכות סינון – מערכת זו אחראית על סינון האדים והשמן במנדף. קיימים בשוק סוגים שונים של פילטרים – הפופולריים עשויים מקרטון, אלומיניום או פחם פעיל. בנוסף, ניתן להתקין גם פילטר אלקטרו סטטי. גודל המטבח הוא אחד הפרמטרים הקובעים את כמות הפילטרים שתותקן במערכת.

באדיבות אוויר - המומחים למנדפים

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה