מאמרים בחינם - Like2Read | ניקוי ארובות: הוראות יצרן והנחיות החברה להתקנת מנדפים
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2192
מאמרים: 7153
Like: 59
מאמרים -> מדעי החברה -> מדעי החברה כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
מדעי החברה כללי
 

ניקוי ארובות: הוראות יצרן והנחיות החברה להתקנת מנדפים


רוני רון
 
 

 

 

על מנת לשמור על המנדפים נקיים, יש לפעול על פי הכללים הבאים: בכל התקנה של מנדפים, יש להתייעץ עם החברה המתקינה את המנדפים על הדרך הנכונה ביותר כדי לשמור על המהלך התקין של המנדפים. סבירות כי הוראות היצרן יהיו משולבות עם הנחיות החברה. זאת משום שהיצרן רושם את ההוראות הכלליות עבור כל מנדף מאותו הסוג שנרכש, אך החברה עצמה מודעת לגורמים נוספים שיש לקחת בחשבון.

מהם השיקולים וההנחיות של חברות ההתקנה למנדפים המועילים לעסק?

חברה שמוזמנת למטבח תעשייתי חדש במטרה להתקין את המנדפים, פועלת הן במישור ההתקנה עצמו והן במישור הייעוץ והנחייה עבור בית העסק. כדי לדעת מהם המנדפים הטובים ביותר עבור העסק, עליה לקחת כמה גורמים בחשבון: מבנה המטבח, מטרת העסק, טיב המזון, כמות המזון. נציגי החברה יבחנו את אזור המטבח. המבנה הפנימי של המטבח יכול לתת להם מושג על המיקום הכדאי ביותר עבור הכיריים והמנדפים. כידוע, מעל כל כיריים יהיה מותקן מנדף ולכן המיקום חשוב. לדוגמה, לא ניתן להציב כיריים תחת קורה של המבנה. לא ניתן להסיר אותה ולא ניתן להתקין עליה מנדף.

מעבר למבנה של המטבח, על החברה להתקנת המנדפים לבדוק מהו טיב העסק ואיזה מזון עתיד להיות מבושל בו. מידע זה קובע מהם סוגי המסננים שנדרשים עבור המטבח התעשייתי. כאשר מדובר על סוג המזון, הכוונה היא למזון בשרי, או עוגות בלבד, מזון חלבי או טאפסים וכדומה. אופן הבישול של המזון משפיע על רמת האוויר המזוהם שעתיד להיות בחלל המטבח התעשייתי. לדוגמה, צלייה, טיגון והקפצה של בשר מלווה בהרבה יותר פיח, שומן וריח מאשר אפייה. ניקוי ארובות של מנדפים במטבח גם יושפע מטיב המזון המבושל, צלוי או מאודה. שומן רב יותר בחלל האוויר ידרוש ניקוי ארובות וניקוי מסננים באופן הרבה יותר דחוף.

אפשרויות שונות עבור מטבח אחד

חברת ההתקנות יכולה להמליץ לבעלי המטבח לרכוש תקרה מנדפת במקום מספר של מנדפים. ההבדל הוא בכך שתקרה מנדפת תעניק פתרון על פני מרחב יותר גדול ולא ממוקד לעומת המנדפים הממוקדים (מנדף לכל כיריים). השיקול לבחירת תקרה מנדפת היא אסתטית (תקרה מנדפת מאד דקורטיבית ולא מעניקה תחושה דחוסה שמוכרת לעיתים במטבחים תעשייתיים בשל השילוב בין תקרה נמוכה ומנדפים). התקרה המנדפת יכולה להיות בחירה נבונה עבור בעלי מטבחים תעשייתיים שיודעים כי בעתיד הם מתכוונים לשפץ את המקום ועקב כך להזיז את הכיריים כדי לפנות מקום לכיריים נוספים או אביזרים נוספים (המודולריות גבוהה תחת תקרה מנדפת. המנדף היחיד מוצמד אל הקיר ומהווה אביזר נייח ומקובע). כל זאת מעבר לעובדה כי יתכן מצב שהתקרה המנדפת חוסכת בחשמל הרבה יותר מכמות המנדפים שעתידה להיות ממוקמת במטבח. יש להתייעץ עם חברת ההתקנות על הספקי החשמל וספיקת האוויר של כל אביזר.

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 0 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה