לכאורה, מה להלכה ולאמונה, המעוגנות באמונות עתיקות (ויש שיאמרו "ארכאיות"), לבין תהליכים מתקדמים מבחינה טכנולוגית כמו הפריות חוץ-גופיות, תרומת ביציות ולפונדקאות?
החום הכבד ומזג האוויר השרבי המאפיין את באר שבע והאזור משפיעים גם על בעלי החיים, חיות המחמד שלנו סובלות מהחום הכבד לא מעט. כאשר מדובר בבעל חיים עם פרווה עבה סביר כי הוא סובל מאוד מהחום הכבד. אנו כבעלי החתול או הכלב מחויבים לדאוג לטפל בו היטב גם בעונת הקיץ החמה, בהתאם לכך עלינו לדאוג לשתייה מרובה ואמצעים לקירור הגוף.
המאמר סוקר את ההתנהלות הזוגית והמשפחתית בדור הנוכחי ואת דפוסיו. בשונה מהדורות הקודמים והתפיסה המקובלת המסורתית, חלו שינויים מרחיקי לכת בכל מה שקשור לגיל בו אנשים מתחתנים, משך זמן הרווקות, אופן הבאת הילדים וכן המבנה המשפחתי בו גדלים הצאצאים. אם בעבר היה מקובל להתחתן בגיל צעיר יחסית (מקסימום עד גיל 30) ולהביא ילדים רק לאחר חתונה ובמסגרת משפחה "נורמטיבית", הרי היום הכל נראה אחרת לחלוטין ויש כמה אופציות לתא משפחתי (גם הגישה המסורתית אבל לא רק).
המאמר מתמקד בתופעת הרווקות המאוחרת והשלכותיה על צורת הורות חדשה יחסית המכונה: הורות משותפת. המאמר בוחן את הסיבות לרווקות המאוחרת באמצעות גישות מחקריות שונות וכן מסביר למה נחוצה חבירה של שני הצדדים ההוריים, גם ללא זוגיות, לשם הורות וגידול ילדים במשותף.
המאמר לא שופט ולא מבקר את הגישות השונות, אלא רק מציין נתונים והשערות מחקריות. כל תופעה היא לגיטימית ונכונה (כל אחד וצרכיו ושיקול דעתו). הורות משותפת יכולה להיות גישה טובה מאוד ונכונה עבור זוג הורים מסויים אך לא מתאימה לזוג אחר. הכל תלוי בצרכים ובנסיבות. זה עניין מאוד אישי ופרטי.
כמות האורחים שיגיעו - גני אירועים ושמחות מותאמים לרוב לאירועים בינוניים ויותר. יש סיכוי טוב שאם אתם בוחרים להזמין רק קומץ אורחים, הגן ייראה ריק ומנוכר. בגלל זה, גני אירועים פתוחים ברוב המקרים הם בחירה פחות מוצלחת לארועים יחסית קטנים. אולם, אם הינכם מתכננים אירוע של עשרות או מאות משתתפים, לא יזיק לערוך את החגיגה בגן רחב ידיים בו המוזמנים ינועו בחופשיות.
העידן המתקדם, לכאורה, הפוסט מודרניסטי, של המאה העשרים ואחת, מגלה לנו כי יש צורך בהתמודדויות חברתיות, כמו גם כלכליות, שונות. החיים השגרתיים, בין היתר הקמת משפחה, תולדה, וכן, חינוך, מחייבים התייחסות לשינויים המגמתיים מסביבנו ובנו. במאמר הבא נבקש לסקור את השינוי המתבקש בהתייחסות לסוגי המשפחות החדשות הקיימות במערב, דהיינו חד הוריות, או חד מיניות, וכיוצא בזה.
מכוון שכיום גם זוגות חד מיניים מחליטים שלא לוותר על החוויה הכרוכה בהקמת משפחה חדשה ישנו הד חברתי לדבר על זה, הוצאות ספרים, תכניות טלוויזיה- אין מי שלא טמן ידו בצלחת ונטל חלק בתופעה המודרנית הזו.