מאמרים בחינם - Like2Read | ניקוי מנדפיםבמטבחים תעשייתיים
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2193
מאמרים: 7153
Like: 59
מאמרים -> סביבה וחברה -> אקולוגיה
הוסף עכשיו מאמר למדור :
אקולוגיה
 

ניקוי מנדפיםבמטבחים תעשייתיים


רוני רון
 
 

 

 

המטבח התעשייתי הפעיל מתלכלך, כל יום מחדש. כמות הלכלוך מעידה על רמת השימוש במטבח, אם כי לא חובה כי מטבח מלוכלך יעיד על טיב המוצרים, לטובה או לרעה. על כל פנים, מטבח אשר פעיל במשך רוב שעות היממה דורש תחזוקה שוטפת והתנהלות נכונה על מנת שלא יהפוך למרכז של לכלוך "שלא ניתן לצאת ממנו" או לתפקד בו בצורה יעילה. כמות הפעילות במטבח משפיעה באופן ישיר על ניקוי מנדפים בו. כמו כן, סוג המזון גם משפיע על המנדפים בהם המטבח עושה שימוש.

קונדיטוריה לעומת סטיקייה שונה בטיב הלכלוך שהן מפיקות. כמות האדים שונה והרעילות באוויר שונה. אדי המים כתוצאה מחום התנור אינם יכולים להיות מושווים לרמת האדים והשומן שנוצרים בשל הטיגון והצלייה. כמות הבישול, מן הסתם, גם קשורה לכמות האנשים שאותו בית עסק מייצר. ככל שכמות האנשים גדולה כך כמות הבישול גדלה. כל אלה משפיעים בקשר ישיר על מספר הפעמים שיש להחליף את המסננים בכל מנדף ולנקות את הארובות בכל מנדף.

צוות של מטבח מקצועי יודע לנהל עצמו בחוכמה על מנת לשמור על ניקיון וסדר במקררים, במזווה ועל משטחי העבודה. בד בבד נדרש בסוף כל יום ניקיון יסודי מלא, החולש על כל המקומות מכיוון שמדובר על הצורך בניקיון יסודי של בית עסק הנוגע בתחום המזון. חשוב כי כל בית עסק יהיה בקי בזמנים בהם הוא זקוק להזמין חברת ניקיון עבור ניקוי מנדפים של כל המערך הקיים אצלו במטבח. אנשי המקצוע בתחום יוכלו לספק מניסיונם ומידיעותיהם לגבי הזמנים בהם נדרש ניקיון המסננים. יש לעמוד בהדרכה שלהם ולזמן אותם בזמן. כל מטבח, על פי המרכיבים שצוינו יקבעו זמני ניקיון שונים.

מה קורה כאשר לא מקנים מערכת ניקוי ארובות?

תארו לכם ארובה העומדת מעל כיריים של תבשילים מהבילים. אותה ארובה קולטת את האדים של הבישול והשומן המצטבר בה, נצמד אל דפנותיה. בתום יום העבודה עמדת הכיריים נקייה אך לא הארובה. כמה חודשים לאחר מכן, מצטברת כבר שכבה רצינית של שומן. כאשר הכיריים לוהטות הן מחממות את כל האזור וכנ"ל את הארובה עצמה. השומן שהצטבר הופך צמיגי עד נוזלי. כאן הצרות מתחילות, טיפות שומן שרוף זולגות אל תוך הסיר המכיל תבשיל. מישהו מבחין בכך? מה הנזק שעלול להיגרם (כלכלית לעסק ובריאותית לאנשים אשר יאכלו ממנו? תחשבו על זה...).

מעבר לכך, נניח שמישהו אכן הבחין בכך, אותו טבח, אם היה בדיוק ברגע הלא נכון המיקום לא נכון, עלול "לקבל" טפטוף של שומן שרוף ולוהט על אחד מאזורי גופו (אתם רוצים לקחת על זה אחריות?). במקרה של מטבח תעשייתי אשר מספק מזון עבור כמות מאד גדולה של בני אדם כגון בסיסים צבאיים, חדרי אוכל של בתי מלון, פנימיות, בתי אבות, מקומות עבודה, מדובר על אפשרות להרעלה המונית. במקומות אלה רמת המודעות לנושא חייבת להיות מן הגבוהות. הלכלוך השומני המצטבר בארובות מלא בבקטריות ובחיידקים.

 

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 0 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה