מאמרים בחינם - Like2Read | טמפרטורה מומלצת לסוגי מקררים שונים
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2192
מאמרים: 7153
Like: 59
מאמרים -> צרכנות -> קניות אונליין
הוסף עכשיו מאמר למדור :
קניות אונליין
 

טמפרטורה מומלצת לסוגי מקררים שונים


תמיר פרל
 
 
טמפרטורה מומלצת לסוגי מקררים שונים חושבים על רכישת מקרר חדש?

בוודאי מצאתם את עצמכם המומים מול המבחר העצום של מקררים הקיימים כיום בשוק. ישנם מגוון רחב של סוגי מקררים, בגדלים שונים ובעלי תכונות שונות, מה שעשוי להפוך את הקניה לחוויה מורכבת במקצת.

הנה מה שאתם צריכים לדעת כדי לבחור את המקרר הנכון עבור המטבח שלכם.

מהם צרכי הקירור שלכם?

על מנת לבחור את המקרר המתאים לכם, חשוב לזהות את הצרכים של הספציפיים. הנה מספר קריטריונים אותם יש לשקול בעת קניית מקרר:

שטחו של מטבח - כמה מקום עומד לרשותכם? המטרה היא לרכוש מקרר שמתאים למטבח שלכם, תוך השארת מספר סנטימטרים מסביב לכל צד, כדי לאפשר למקרר לפעול ביעילות. הקפידו לבחון את המקום שעומד לרשותכם לצורך פתיחת דלת / דלתות המקרר וגם את כיוון הפתיחה הרצוי.

הרגלי הבישול והאכילה המשפחתיים - האם אתם מעדיפים אכילת מזון טרי יותר או שמא אתם פריקים של מזונות קפואים? בחרו את סוג המקרר ההולם את הרגלי האכילה שלכם. אם אתם צורכים בעיקר מזונות טריים, שקלו מקרר שהמקפיא ממוקם בתחתיתו, בעוד שאם אתם ניזונים מארוחות קנויות קפואות או נוהגים לבשל כמויות גדולות ולהקפיא - מקרר בעל מקפיא עליון עשוי לעבוד עבורכם טוב יותר.

ההרכב המשפחתי שלכם - אם יש לכם ילדים קטנים או הורים קשישים בביתכם, בחרו מקרר אשר מספק את הגישה הנוחה ביותר עבורם לפריטי מזון המאוחסנים בתוכו. למשל, מקרר בן שתי דלתות זו לצד זו יאפשר לכם למקם את המזון על המדפים הנמוכים או הגבוהים, בהתאם למי שצריך להגיע אליו.

סוגי המקררים השונים

המקררים מתחלקים לסוגים שונים בהתאם לגודל, לסוגי מזון, לקלות הגישה ולמראה. גם כאן, קל ללכת לאיבוד..

תא הקפאה עליון - מקרר בו המקפיא נמצא למעלה, והשטח המקורר נמצא בתחתיתו. הם נחשבים למקררים הנפוצים ובדרך כלל פחות יקרים מהמקררים האחרים. הדגמים הללו מעניקים עדיפות למרחב המקורר, אך חסרונם נעוץ בתא ההקפאה הקטן יחסית שלהם.

תא הקפאה תחתון - המרחב המקורר נמצא בחלקו העליון של המקרר, בעוד המקפיא נמצא בתחתית. ביחידות כאלה, המקפיא מורכב, בד"כ, ממדף או ממגירה נשלפים.

זה לצד זה - יחידות בהן המקרר והקפאה פועלים מלמעלה ועד למטה לכל אורכה של היחידה. הדגמים האלה מספקים כמות זהה (או דומה) של שטח קירור ושטח הקפאה. בעוד שהיחידות האלו מצריכות פחות רדיוס פתיחה לכל אחת מהדלתות, התאים בהם צרים יחסית לדגמים האחרים.

בנוסף, קיימים דגמים אינטגרליים וחצי אינטגרליים, דגמים מובנים מתחת לשיש (מקררים או מקפאים, לרוב בנפרד), מקררי יין, מקררים המיועדים למטבחי חוץ, מקררים שקופים, וכן הלאה, לכל אחד מהם ייחוד משלו והתאמה לצרכים ספציפיים מאד.

לבסוף, עומדות בפניכם מספר אפשרויות כשמדובר בצבע ובגימור של המקרר. נירוסטה היא אפשרות אטרקטיבית, כמו גם מקררים שקופים בעלי דלת קדמית מזכוכית (או דפנות זכוכית), אבל טביעות האצבע המותירות כתמים עשויות לגרום לכם לחשוב שנית, במיוחד בבתים בהם ילדים מסתובבים במטבח באופן קבוע.

תכונות המקרר

רוב המקררים מגיעים עם תכונות סטנדרטיות, כולל מדפים, מגירות קירור ומדפים/תאים נשלפים על הדלת. אם אתם מחפשים יותר מאשר את התכונות הבסיסיות, ישנן אופציות נוספות אותן ניתן לשקול:

מכשירים המייצרים קרח ומים - הדגמים הכוללים את התכונות האלה נחשבים לפופולריים ביותר, למרות שהם עלולים לדרוש תיקונים תכופים או שעלויות האנרגיה שלהם תהיינה גבוהות יותר. מדפים שליפים הניתנים לכוונון. בקרת לחות. מערכת סינון אוויר. שליטה מרכזית הניתנת לתכנות עצמי: בעזרת תכונה זו, ניתן להגדיר את הטמפרטורה, לנעול את מתקני המים והקרח ולהגדיר מראש את כמות המים. דגמים לחיסכון באנרגיה: דגמים מקררים מסוימים יכולים להשתמש בעד ל-20% פחות אנרגיה מהדגמים הרגילים. טמפרטורה מומלצת לסוגי המקררים השונים

כיוון הטמפרטורה במקרר הוא אחד מהאלמנטים המובילים בחיסכון באנרגיה. כאן, מתחלקים המקררים לכמה סוגים:

מקררים רגילים - הטמפרטורה הרצויה הינה בין 0-4 מעלות צלזיוס (32-40 מעלות פרנהייט), בעוד המקפיא צריך להיות מכוון ל-0 מעלות צלזיוס (32 מעלות פרנהייט).

מקררים ייעודיים לשתיה קלה - רוב מקררי המשקאות הייעודיים נעים בטווח הטמפרטורות שבין 4.5 מעלות צלזיוס (40 מעלות פרנהייט) ועד ל-10 מעלות צלזיוס (50 פרנהייט)

מקררי יין, לעומת זאת, הם סיפור מעט יותר מסובך, אבל נחלק אותם בצורה סכמטית לשלושה חלקים:

מקררים ליין אדום בעל גוף מלא - הטמפרטורה הנדרשת היא מעל ל-12 מעלות צלזיוס ומתחת ל-16 מעלות צלזיוס

מקררים ליין אדום בעל גוף קל עד בינוני - הטמפרטורה הנדרשת היא מעל ל-12 מעלות צלזיוס ומתחת ל-19 מעלות צלזיוס

מקררים ליין לבן / יין יבש - הטמפרטורה הנדרשת היא מעל ל-8 מעלות צלזיוס ומתחת ל-12 מעלות צלזיוס

מקררים לשמפניה, מוסקט, ריזלינג וליינות תוססים - בהם הטמפרטורה הנדרשת היא בין 5 מעלות צלזיוס ל-8 מעלות צלזיוס.


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה