מאמרים בחינם - Like2Read | מקררים תעשייתיים
שלום אורח, התחבר | הרשם | התחבר דרך פייסבוק 12
12

החברים בפייסבוק

תגיות נפוצות

אנחנו במספרים

קטגוריות: 28
נושאים: 181
משתמשים: 2196
מאמרים: 7150
Like: 59
מאמרים -> תעשייה -> תעשייה כללי
הוסף עכשיו מאמר למדור :
תעשייה כללי
 

מקררים תעשייתיים


ניב ל
 
 

הקפאה של מוצר מסייעת בהארכת חיי המדף שלו. בתנאי הקפאה חדלים רוב סוגי החיידקים והבקטריות מלהתרבות, אם כי אינם מתים. עלייה בטמפרטורה מחזירה אותם לפעילות, ואפילו לפעילות מואצת. קיימים שני סוגים עיקריים של מקפיאים עומדים: מקפיאים עומדים לתצוגה וכן מקפיאים עומדים לעבודה.

מקפיא עומד לתצוגה: מקפיאים כאלה מוצבים בדרך כלל במכולות קטנות, מינימרקטים, קצביות או סופרמרקטים קטנים, כאשר המקום צר מלהכיל מקפיאי תצוגה שוכב. לעיתים ממוקמים מקררים תעשייתיים מסוג זה בחללים בלתי מנוצלים שנותרו אחרי הצבת מקפיאים ומקררים שוכבים.

מקפיאים לתצוגה הם בעלי דלתות נפתחות שקופות, שדרכם ניתן לראות בבירור את הסחורות המצויות בתוך המקפיא, כך שאין צורך לפתוח את המקפיא לשווא. מקפיאים עומדים לתצוגה, ובעיקר החדישים שבהם, מצוידים במערכות למניעת הצטברות אדים, מה שמונע הצטברות אובך לאחר כל פתיחה וסגירה של המקפיא, במיוחד בימי הקיץ החמים. מקררים כאלה מצויידים גם במערכות לאידוי מים, מה שמונע הצטברות נוזלים, שבהמשך יכולים להפוך לקרח ולהשפיע על פעילותו התקינה של המקפיא.

במקומות צרים שבהם אפשרויות התנועה מוגבלות בוחרים לעיתים הבעלים להציב מקפיאים עומדים מרובי דלתות לתצוגה. היתרון של מקפיאים כאלה הוא שהם צרים יותר ממקררי התצוגה השוכבים, ומנצלים טוב יותר את המרחב בכך שהם מתנשאים לגובה. מקררים תעשייתיים כאלה מצוידים במנוע חיצוני ואינם ניתנים להזזה בקלות ממקום למקום.

הצבת מקרר תעשייתי הוא בדרך כלל לצרכי עבודה ולא לצרכי תצוגה. מקררים כאלה ניתן למצוא בקצביות או במעדניות, כאשר בתוך המקפיאים מאוחסנת המסה הגדולה של המוצרים הדורשים הקפאה, והבעלים או מנהלי המקום מעבירים אל מקררי התצוגה רק את המוצרים הדרושים לעבודה. מקררים כאלה נמצאים גם במסעדות או במטבחים תעשייתיים גדולים.

מקפיאים לעבודה עשויים מנירוסטה, הן החלקים הפנימיים והן החלקים החיצוניים שלהם. נירוסטה הוא חומר מונע חלודה מצד אחד, ומצד שני הוא חומר שקל מאד לנקות אותו. כשמדובר בבשר ודגים, התכונה הזו חשובה במיוחד. שכן התפתחות חיידקים ובקטריות יכולה להתבצע בצורה מואצת במקררים שאן מנקים אותם כהלכה.

המקום בו מוצבים מקפיאים עומדים, מקררים תעשייתיים ומקררים בכלל הוא חשוב. רצוי להציב אותם הרחק ככל האפשר ממקומות חמים ואם אפשר – הרחק מהכניסה לחנות או לבית העסק. מיקום המקרר יכול להשפיע על כמות האנרגיה המושקעת בקירור.

 


 
 

דירוג : starstarstarstarstar | 1 צפיות ייחודיות | דווח למערכת על מאמר לא תקין

תגובות בפייסבוק


תגובות באתר :

לא נמצא


אנא מלא את כל השדות

כותרת:


תגובה:


אימות:
Captcha כתוב את הטקסט

שת"פ

© כל הזכויות שמורות like2.co.il · שיתופי פעולה